1. - 5. november braker det løs! Alle byens kirkemusikere og flere kirker er involvert. Bare i Nidarosdomen er det hele sju konserter, samt orgelmaraton og salmekveld i Vår Frue kirke.

Du finner garantert noe i programmet som du ikke ønsker å gå glipp av!

Så hva kan du forvente å oppleve under årets festival? Programmet for festivalen finner du på orgelfest.no, på Orgelfest sin Facebook-side og på Skjer i kirken.

Les mer om åpningskonserten i Nidarosdomen med ensemblet Quintus, Petra Bjørkhaug og Brita Sjöberg her.

Du vil få muligheten til å oppleve orgelmaraton i Vår Frue kirke med byens organister, lunsjkonserter i flere av byens kirker, orgelsafari med buss til interessante orgler, skoleforestillingen «Det var en gang et orgel», storslått Requiem med kor, orkester og orgel i Nidarosdomen, gospel-night, salmekveld, lanseringskonsert med Nidaros domkor og ikke minst en nattkonsert med den britiske stjerneorganisten Anna Lapwood.

Les mer om nattkonserten med Anna Lapwood i Nidarosdomen her. (Foto: LUNA)

Les mer om konserten MOR med Nidaros domkor her.

Les mer om Orgelmeditasjon under Orgelfest her.

Les mer om konserten Carl Rütti - Requiem her.

Les mer om Nattkonsert på Steinmeyerorgelet her.

Trondheim - en by med historiske orgler

Visste du at Trondheim er en by med et stort antall orgler av spesielt høy historisk og kunstnerisk verdi? Trondheim er medlem i organisasjonen ECHO – European Cities of Historical Organs, et nettverk for europeiske byer som innehar de mest betydningsfulle historiske orglene! Nidarosdomen har som mange vet to enestående orgler av internasjonal verdi – men også i Vår Frue kirke, Ilen kirke og Lademoen kirke finnes viktige historiske orgler. Festivalen Orgelfest har som formål å øke interessen for orgelet som instrument, og presentere orgelet for et større publikum.

Les mer om Orgelmaraton i Vår Frue her

Les mer om Salmekveld i Vår Frue kirke her.

Større enn noen gang

Det som er nytt for årets Orgelfest er at Kirkelig fellesråd i Trondheim går inn som arrangør av festivalen, og dermed har alle byens kantorer og organister hatt mulighet til å påvirke det kunstneriske programmet i årets festival. Det har ført til at vi kan forvente oss en festival med større geografisk spredning rundt i byen og omegn, og et stort mangfold av arrangementer i de mange flotte kirkene våre.

Vi ønsker dere varmt velkommen til Orgelfest 2023!

Les mer om festivalhøymessen på avslutningsdagen her.