Aktuelt

10. JUNI 2021

Nidarosdomen og Erkebispegården er stengt, unntatt for gudstjenester

Nidarosdomen og Erkebispegården holder stengt til og med tirsdag 15. juni på grunn av smittesituasjonen i Trondheim. Men, selv om vi ikke holder kirka åpen på ordinært vis, kan du komme til gudstjeneste.

Les mer

28. MAI 2021

– Lytt til stillheten, lytt til lydene

– Mitt håp er at publikum skal gå hjem fra denne konserten og lytte til lydene i byen, smile til en forbipasserende og kanskje til og med slå av en prat med en ukjent på veien hjem, denne kvelden, eller en annen dag, sier domkantor og dirigent Karen Haugom Olsen.

Les mer

25. MAI 2021

– Gleder meg til å bli kjent med nye ungdommer

– Jeg er veldig glad i samtalene som oppstår om livet, troen og alt som berører undring og refleksjon, sier «konfirmant-prest» Marie Farstad. Nå er det åpnet for påmelding til konfirmasjon 2022.

Les mer

20. MAI 2021

Håkon Blekens kulltegninger har funnet veien til Nidarosdomen

– Ja, jeg er svært glad for at Håkon Blekens bilder nå finner veien til Nidarosdomen. Rommet vil gjøre noe med bildene hans. Jeg er spent på hva, sier Tom Egil Hverven, litteraturkritiker og forfatter. Lørdag 22. mai åpnes del to av «Fragmenter av et livssyn».

Les mer

13. MAI 2021

Solidaritetsaksjonen «Sammen som kirke i hele verden» er i gang. Nidaros domkirke samler inn penger til barna i «søppelbyen»

På Kristi himmelfartsdag 13. mai går startskuddet for den digitale solidaritetsaksjonen «Sammen som kirke i hele verden». Nidaros domkirke og Vår Frue menighet oppfordrer til å bidra til inntekt for barna i «søppelbyen» i Kairo.

Les mer

23. APRIL 2021

En kunstopplevelse alene i Nidarosdomen

Å være eneste publikummer på konsert i Nidarosdomen? Ja, det kan folk oppleve 26. - 28.april. Flere har allerede «bestilt plass».

Les mer

08. APRIL 2021

Se filmen om det nye lyset i Nidarosdomen

Nå kan besøkende i Nidarosdomen oppleve steinskulpturer, glassmalerier, vakre hvelv og bueganger som hittil har vært skjult i mørket.

Les mer

05. APRIL 2021

«Jeg synes det er morsomt å gjøre dette. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste.»

Han har aldri gått så mye i kirka, men er «sjeleglad» for at han lever i et land med kristne verdier. Nå gleder Håkon Bleken seg til å stille ut «Fragmenter av et livssyn» i Nidarosdomen og Erkebispegården.

Les mer

02. APRIL 2021

Ære til korset, vårt eneste håp

Les mer

27. MARS 2021

Earth Hour 2021: Vi slukker lyset for klima og natur

Hvert år siden 2007 har verden slukket lysene i det som omtales som verdens største dugnad for klimaet. Lørdag 27. mars skjer det igjen. Nidarosdomen er ett av flere tusen ikoniske bygg verden over, som slukker lysene i denne symbolske markeringen.

Les mer

25. MARS 2021

Åpen «påskedomkirke» og digitale gudstjenester

Selv om alt av påskens planlagte konserter, gudstjenester og samlinger i Nidarosdomen er avlyst, vil det være åpen «påskedomkirke». Du vil også kunne se streamede gudstjenester fra kirka palmesøndag, langfredag og påskedag.

Les mer

22. MARS 2021

Her får du høre både «hammerslag» og «ørkenlandskap»

– Her blir du brakt inn i dramaet rundt korsfestelsen og Jesu siste timer, sier domkantor Magne Draagen om konserten «Jesu syv ord på korset» palmesøndag. Både hammerslag og fravær av vann toner ut fra Steinmeyerorglet.

Les mer

19. MARS 2021

Mette Marit's hilsen på pilegrimskonferansen

Kongefamilien er trofaste pilegrimer, og har ved flere anledninger vandret langs pilegrimsleden. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sendte i går en digital hilsen til alle deltakere på årets nasjonale pilegrimskonferanse.

Les mer

12. MARS 2021

Pilegrimskonferansen 2021

Årets nasjonale pilegrimskonferanse arrangeres som webinar torsdag 18. mars kl. 9 - 11.30.

Les mer

12. MARS 2021

Fredag 12. mars kan «hele Norge» tenne lys i Nidarosdomen

12. mars er det et år siden koronapandemien stengte landet ned. – Vi markerer dagen med at alle som ønsker kan tenne lys i Nidarosdomen, både fysisk og digitalt, sier sokneprest Andreas Grandy-Teig.

Les mer

06. MARS 2021

En kaffe, en prat - om livet, om været - helt enkelt, en kaffeprat

– Nå blåser vi liv i kirkekaffen! Diakoniarbeider Mari Brækken håper at folk rusler ned fra gudstjeneste i Nidarosdomen til Vår Frue kirke. Der venter nytraktet kaffe!

Les mer

26. FEBRUAR 2021

Michael døpes i oldemors omsydde brudekjole

Denne helgen døpes sju barn i Nidarosdomen - i hver sin enkeltdåp, i hvert sitt lille kapell. En av dem er Michael. Han bæres til dåpen i oldemors omsydde brudekjole.

Les mer

21. FEBRUAR 2021

– Hvis du vil faste, avstå fra sårende ord

Kapellan Marie Farstad lar seg inspirere av pave Frans i sine ord første søndag i fastetiden. Se video fra Kvinnenes minnekapell her.

Les mer