Aktuelt

08. APRIL 2021

Se filmen om det nye lyset i Nidarosdomen

Nå kan besøkende i Nidarosdomen oppleve steinskulpturer, glassmalerier, vakre hvelv og bueganger som hittil har vært skjult i mørket.

Les mer

05. APRIL 2021

«Jeg synes det er morsomt å gjøre dette. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste.»

Han har aldri gått så mye i kirka, men er «sjeleglad» for at han lever i et land med kristne verdier. Nå gleder Håkon Bleken seg til å stille ut «Fragmenter av et livssyn» i Nidarosdomen og Erkebispegården.

Les mer

02. APRIL 2021

Ære til korset, vårt eneste håp

Les mer

27. MARS 2021

Earth Hour 2021: Vi slukker lyset for klima og natur

Hvert år siden 2007 har verden slukket lysene i det som omtales som verdens største dugnad for klimaet. Lørdag 27. mars skjer det igjen. Nidarosdomen er ett av flere tusen ikoniske bygg verden over, som slukker lysene i denne symbolske markeringen.

Les mer

25. MARS 2021

Åpen «påskedomkirke» og digitale gudstjenester

Selv om alt av påskens planlagte konserter, gudstjenester og samlinger i Nidarosdomen er avlyst, vil det være åpen «påskedomkirke». Du vil også kunne se streamede gudstjenester fra kirka palmesøndag, langfredag og påskedag.

Les mer

22. MARS 2021

Her får du høre både «hammerslag» og «ørkenlandskap»

– Her blir du brakt inn i dramaet rundt korsfestelsen og Jesu siste timer, sier domkantor Magne Draagen om konserten «Jesu syv ord på korset» palmesøndag. Både hammerslag og fravær av vann toner ut fra Steinmeyerorglet.

Les mer

19. MARS 2021

Mette Marit's hilsen på pilegrimskonferansen

Kongefamilien er trofaste pilegrimer, og har ved flere anledninger vandret langs pilegrimsleden. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sendte i går en digital hilsen til alle deltakere på årets nasjonale pilegrimskonferanse.

Les mer

12. MARS 2021

Pilegrimskonferansen 2021

Årets nasjonale pilegrimskonferanse arrangeres som webinar torsdag 18. mars kl. 9 - 11.30.

Les mer

12. MARS 2021

Fredag 12. mars kan «hele Norge» tenne lys i Nidarosdomen

12. mars er det et år siden koronapandemien stengte landet ned. – Vi markerer dagen med at alle som ønsker kan tenne lys i Nidarosdomen, både fysisk og digitalt, sier sokneprest Andreas Grandy-Teig.

Les mer

06. MARS 2021

En kaffe, en prat - om livet, om været - helt enkelt, en kaffeprat

– Nå blåser vi liv i kirkekaffen! Diakoniarbeider Mari Brækken håper at folk rusler ned fra gudstjeneste i Nidarosdomen til Vår Frue kirke. Der venter nytraktet kaffe!

Les mer

26. FEBRUAR 2021

Michael døpes i oldemors omsydde brudekjole

Denne helgen døpes sju barn i Nidarosdomen - i hver sin enkeltdåp, i hvert sitt lille kapell. En av dem er Michael. Han bæres til dåpen i oldemors omsydde brudekjole.

Les mer

21. FEBRUAR 2021

– Hvis du vil faste, avstå fra sårende ord

Kapellan Marie Farstad lar seg inspirere av pave Frans i sine ord første søndag i fastetiden. Se video fra Kvinnenes minnekapell her.

Les mer

15. FEBRUAR 2021

– Denne musikken hører hjemme i Nidarosdomen

Unge norske organister valfartet på 1900-tallet til Leipzig for å studere. Dette inspirerte domkantor Magne Draagen til å spille inn CDen «Echos of Leipzig in Nidaros Cathedral». – Musikken hører hjemme her, ikke minst fordi Steinmeyerorgelet ble bygd i samme tidsrom som musikken på plata ble skrevet.

Les mer

14. FEBRUAR 2021

– Jeg skulle treffe venner i en storby

– Jeg skulle treffe venner i en storby, men T-banen stod bom fast. Slik starter sokneprest Andreas Grandy-Teigs ord for fastelavnssøndag. Hør fortsettelsen i videoen.

Les mer

11. FEBRUAR 2021

Parken vinterkledt for gudstjeneste: Varmer gjerne opp med OL-floka

– Når pandemien «stenger» kirkedøra, er det fantastisk å ha en park å flytte ut i, sier sokneprest Torstein Amundsen. Ja, det er kaldt, men da går det an å «slå en god gammeldags floke.»

Les mer

07. FEBRUAR 2021

– Sola har snudd, det blir lysere og lysere for hver dag

– Mange opplever ubeskrivelige vakre øyeblikk i naturen, i en soloppgang eller en solnedgang, i nordlyset som danser over himmelen, sier kapellan Marie Farstad i ord for søndagen. Se video her.

Les mer

06. FEBRUAR 2021

Læhkoe biejjine - Gratulerer med dagen!

Læhkoeh biejjine - vuorbbe biejvijn- lihkku beivviin - gratulerer med dagen! Lørdag 6. februar feires Samenes nasjonaldag. Den markeres blant annet med digital gudstjeneste fra Nidarosdomens samiske alter.

Les mer

02. FEBRUAR 2021

Møtte mange motbakker, ble en av de største

Da Louis Vierne døde på orgelkrakken i Notre Dame for 84 år siden, var det som en av de store, mest briljante orgelutøverne. Onsdag 21. april kan du oppleve den sjette og siste i konsertserien med Viernes musikk.

Les mer