Aktuelt

17. NOVEMBER 2021

Nidarosdomen er tildelt Norsk Lyspris

Nidarosdomen ble i dag tildelt Norsk Lyspris for den nye innvendige belysning i katedralen. Norsk Lyspris er den gjeveste hedersutmerkelsen for lysdesign og belysningsprodukter i Norge.

Les mer

11. NOVEMBER 2021

Kongelige gjester fikk oppleve samisk musikk i Nidarosdomen

Sammen med Trondheim Vokalensemble og Gjermund Larsen holdt Niko Valkeapää og Ingá-Máret Gaup-Juuso konsert for det nederlandske kongeparet og det norske kronprinsparet i Nidarosdomen. Det ble et fint møte med to av Norges fremste utøvere av tradisjonell joik.

Les mer

03. NOVEMBER 2021

Steinhugger ved Nidarosdomen får stipend fra Kulturminnefondet

Steinhugger Magnus Aleksander Vartdal ved Bygghytta ved Nidarosdomen mottok 3. november Kulturminnefondets nasjonale håndverksstipend for sitt engasjement og sin glød for tradisjonshåndverk.

Les mer

28. OKTOBER 2021

Astrid Smeplass kommer til premiere i Borggården

Det blir en magisk filmopplevelse i historiske omgivelser i Borggården når Trondheim er vert for den norske premieren på vinterens store norske eventyr: Tre nøtter til Askepott med selveste Astrid Smeplass i hovedrollen.

Les mer

23. OKTOBER 2021

– Som å drikke god kaffe med marsipankake til

– Å være i Nidarosdomen og høre korsang er som å drikke god kaffe og plutselig finne ut at det er marsipankake til, beskriver domkorist William Aas Andersen. I forbindelse med 75-årsjubileet forteller sangerne om hva koret og det å synge i Nidarosdomen betyr for dem.

Les mer

15. OKTOBER 2021

Denne dagen har 4-åringene Nidarosdomen helt for seg selv

– Både barna og foreldrene pleier å gå ut av kirka med stjerner i øynene, smiler klokker Solveig Birkeland. Søndag 17. oktober inviteres byens 4-åringer igjen til å oppleve katedralen.

Les mer

24. SEPTEMBER 2021

Norge gjenåpner - Kirkene er åpne

Nå kom den gledelige meldingen: Norge gjenåpner! Kirkene kan nå åpne for normale deltakertall på gudstjenester og konserter

Les mer

14. SEPTEMBER 2021

– Vi har lenge ønsket å utgjøre en forskjell for andre mennesker

Fra å ha kontor i Waisenhuset ved Nidarosdomen er Jan Schrøder, tidligere leder i Nidaros domkirkes menighet, sammen med ektefellen Marita Strømsem nå på plass ved sitt nye arbeidsted: I Vietnams største by Ho Chi Minh.

Les mer

18. AUGUST 2021

Middelalderen møter moderne tid i Borggården

Sverre Wyller har laget den stedsspesifik skulpturen "Pilegrim" til Erkebispegården. De som tar turen gjennom Borggården i tiden fremover, vil oppleve et spennende møte mellom moderne kunst og middelaldersk arkitektur.

Les mer

25. JULI 2021

– Kanskje kan skjønnheten i hagen være med på at vi åpner opp for hverandre

– Jeg håper at Kirkehagen blir et godt sted å være gjennom Olavsfest, både for de ledede samtalene og de uformelle rundt kaffekoppen, sier kapellan Marie Farstad. Foruten samtaler i hagen, ser hun frem til Familiemesse og Messe for heling og trøst.

Les mer

22. JULI 2021

– Godt å kjenne at kroppen blir «mørna» og åpen for alle sanseinntrykk

Når pilegrimsprest Einar Vegge vandrer alene i skogen og fjellet, synger han gjerne på en salme. Men, mest av alt kjenner han på hvordan kroppen «mørnes» og åpner opp alle sanser.

Les mer

21. JULI 2021

– Jeg var uten ord i flere dager, men vågde å ta omkring folk

– Jeg følte meg hjelpeløs, sier Tor Singsaas. Han var biskop da terroren rammet 22. juli 2011. Han ble uten ord. Tok omkring folk. Kjente på stillhetens kraft.

Les mer

17. JULI 2021

Avvik i åpningstider og påmelding til gudstjenester

Siste del av juli har noen begivenheter som medfører avvik i åpningstidene.

Les mer

02. JULI 2021

Sommer i Borggården

Side om side med Nidarosdomen ligger Erkebispegården. Gjennom historien har Erkebispegården hatt et yrende folkeliv. 2. - 18. juli blåses det liv i Borggården - igjen.

Les mer

22. JUNI 2021

30 år siden signingen: – De hjerteligste hilsninger til konge og dronning

– Vi som domkirke minnes spesielt signingen i 1991 og den gode relasjonen mellom kongen og vår kirke, nasjonalt og som katedral i årene som har fulgt. Vi sender våre hjerteligste hilsninger til konge og dronning, sier sokneprest Andreas Grandy-Teig.

Les mer

16. JUNI 2021

– De takker for en brødskive med leverpostei. Livssituasjon deres er så annerledes enn min, hverdagen så mye tøffere

– De er takknemlige for småting i hverdagen, takker for en brødskive med leverpostei, småting jeg ikke tenker over, sier Astrid Helene Brandtzæg (18) i Nidarosdomens jentekor. Hun er glad for gjennom konserten Book of Prayer å gi stemme til de som sjelden høres.

Les mer

28. MAI 2021

– Lytt til stillheten, lytt til lydene

– Mitt håp er at publikum skal gå hjem fra denne konserten og lytte til lydene i byen, smile til en forbipasserende og kanskje til og med slå av en prat med en ukjent på veien hjem, denne kvelden, eller en annen dag, sier domkantor og dirigent Karen Haugom Olsen.

Les mer

25. MAI 2021

– Gleder meg til å bli kjent med nye ungdommer

– Jeg er veldig glad i samtalene som oppstår om livet, troen og alt som berører undring og refleksjon, sier «konfirmant-prest» Marie Farstad. Nå er det åpnet for påmelding til konfirmasjon 2022.

Les mer