Aktuelt

 • Korona stopper ikke kirkeklokkene

  Kirkene over hele landet får nå ringe med klokkene hver lørdag klokka 17. Dette er klart etter Den norske kirke innførte et koronaunntak i reglene for bruk av kirkeklokkene.

  Les merPublisert 28. mars 2020
 • Vigsling av ny preses i Bispemøtet 10. mai

  Koronapandemien gjør at vigslingen av Olav Fykse Tveit til biskop blir utsatt til 10. mai, og at innsettingen til preses blir lagt til Kirkemøtet 11. oktober. Begge vil skje i Nidarosdomen.

  Les merPublisert 26. mars 2020
 • Grunnet koronasmitten er årets fasteaksjon er digital

  I år kan ikke konfirmantene våre gå dør til dør for å samle inn penger til årets fasteaksjon grunnet koronasmitten i Norge. Derfor gjør vi det mulig å støtte denne viktige aksjonen på andre måter i år​.

  Les merPublisert 23. mars 2020
 • ​Det heilage i det alminnelege

  « Maria budskapsdag» søndag 22. mars er en viktig merkedag i kirkeåret. Her kan du lese domprost Ragnhild Jepsens ord for dagen.

  Les merPublisert 21. mars 2020
 • ​Ord til trøyst og håp

  «Knoppane på hekken vitnar om at noko er i emning. Vi veit ikkje når, men vi trur at det skal skje», skriv domprost Ragnhild Jepsen i andaktsrekken «Ord til trøyst og håp».

  Les merPublisert 20. mars 2020
 • Ord om trøst

  Det skrives mye om trøst i Bibelen. Heldigvis! For er det noe folk har trengt til alle tider, er det trøst. Vi lever nå i en slik tid. Hverdagen er snudd på hodet, og vi går med uro og angst for virussmitte og sykdom.

  Les merPublisert 18. mars 2020
 • 12 hjerteslag i byen, bønn i koronaens tid

  Hver dag når du hører de 12 klokkeslagene fra Nidarosdomen, blir det bedt en bønn i en ellers tom og stille katedral. Bedt Fadervår og en bønn i koronaens tid.

  Les merPublisert 18. mars 2020
 • Konfirmasjoner utsatt til etter sommerferien

  På grunn av koronapandemien, utsettes vårens konfirmasjoner til etter sommerferien. Nye datoer for konfirmasjon i Nidarosdomen er 15. august klokken 15.00 og 16. august klokken 11.00 - med forbehold om at koronaviruset er under kontroll innen den tid.

  Les merPublisert 16. mars 2020
 • Nidarosdomen og Erkebispegården holder stengt for besøkende

  Av hensyn til faren for smittespredning av koronaviruset, vil Nidarosdomen og Erkebispegården holdes stengt for besøkende fra og med fredag 13. mars - til og med mandag 13. april.

  Les merPublisert 12. mars 2020
 • Lader opp i Pirbadet til høymesse i Nidarosdomen

  Noen hopper fra 10-meteren, andre slapper av i boblebadet. Men, når de 120 guttekorsangerne synger under høymessen søndag 8. mars står de samlet for å gi alt for salmene.

  Les merPublisert 07. mars 2020
 • Ny preses i Bispemøtet: - Vi har mykje å gjere og vi har mykje å bidra med

  Kyrkjerådet har 30. januar tilsett generalsekretæren i Kyrkjenes verdsråd, prest og dr. theol. Olav Fykse Tveit (59) som ny preses i Bispemøtet.

  Les merPublisert 30. januar 2020
 • Grammy-pris til «Lux»: – Han sprer «magisk støv»

  Lydtekniker Morten Lindberg er hedret med en Grammy for platen Lux han produserte for Nidarosdomens jentekor og Trondheimsolistene i 2018. – Han sprer «magisk støv» over jentene under en innspilling, sier dirigent Anita Brevik.

  Les merPublisert 27. januar 2020
 • ​Torstein leder gudstjenestene på julaften: – Kunst utvider troen

  ​– Kunst utfordrer og utvider troen, opplever Torstein Amundsen. Julaften er han prest under gudstjenestene i Nidarosdomen. Til disse ønsket han seg Håkon Gullvågs maleri «Stallen».

  Les merPublisert 22. desember 2019
 • Ny dokumentarfilm om gjenreisingen av Nidarosdomen

  Første juledag ble dokumentarfilmen "Katedralbyggerne" vist på NRK. Filmen handler om gjenreisingen av Nidarosdomen siden 1869 og om håndverkerne som jobber med restaurering av nasjonalhelligdommen i dag.

  Les merPublisert 19. desember 2019
 • Nidarosdomen i julen

  Tradisjonen tro, arrangeres en rekke gudstjenester i Nidarosdomen i jula. Nytt i år er at to av disse gudstjenestene blir direktesendt på NRK1.

  Les merPublisert 16. desember 2019
 • Riksregalieutstillingen er stengt i perioden 25/11 - 15/12

  Riksregalieutstillingen i Erkebispegården holdes stengt i uke 48, 49 og 50 på grunn av vedlikehold.

  Les merPublisert 25. november 2019
 • En ny hellig konge er på plass i Nidarosdomens julekrybbe

  Billedhugger og gipsmaker Joseph Carter er kunstneren bak Nidarosdomens julekrybbe, laget ved gipsverkstedet til Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.

  Les merPublisert 21. november 2019
 • – Nidarosdomen er en perfekt ramme for «Dømt til evig fortapelse»

  Når regissør Aslak Moe ser opp på Nidarosdomen, opplever han det som å se på et fjell. – Det er så svært, og jeg tror Wenche er vant til å være sterk i det store og det ville.

  Les merPublisert 14. november 2019
 • Stafettskifte ved NDR

  Direktør ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR), Steinar Bjerkestrand, går av med pensjon. Bjørgvin Thorsteinsson overtar stillingen fra 1. november.

  Les merPublisert 31. oktober 2019
 • Velkommen til Orgelfest 2019!

  Mektige opplevelser, nyskapende orgelkonserter, festivalhøymesse og storslagne korverker! Vi ønsker publikum velkommen til fire dager med Orgelfest - fra 31. oktober til 3. november.

  Les merPublisert 29. oktober 2019
 • Olavsfrontalet på reisefot

  I Erkebispegården finnes en kunstskatt fra middelalderen, som ikke så mange kjenner til. Det er et alterfrontale, som man antar er laget i første halvdel av 1300-tallet. Nå er Olavsfrontalet på reisefot for å være med i en utstilling om middelaldersk kirkekunst i Museum Catharijneconvent i Utrecht i Nederland i slutten av oktober.

  Les merPublisert 03. oktober 2019
 • Nytt menighetsråd valgt

  Resultatet fra årets valg til Menighetsrådet i Nidaros domkirke og Vår Frue menighet er klart.

  Les merPublisert 12. september 2019
 • Forlot drømmen for 27 år siden. Så rørte prestekallet på seg igjen

  ​For 27 år siden forlot Marie Farstad (49) drømmen om å bli prest. Hun orket ikke kjempe den kampen. Kjempe mot kreftene som mente at hun som kvinne ikke kunne bli prest.

  Les merPublisert 31. august 2019
 • Hjertelig velkommen til alle 4-åringer

  Er du mamma eller pappa til en 4-åring? Da er dere hjertelig velkommen til å ta med barnet til 4-årssamling i Nidarosdomen lørdag 7.september.

  Les merPublisert 30. august 2019
 • Kirkevalget 2019: Nå kan du stemme!

  Nå er det mulig å forhåndsstemme til Kirkevalget 2019

  Les merPublisert 12. august 2019
 • Olavsmiraklene samlet i en bok

  Under Olavsfest ble en nye utgave av "Passio Olavi" lansert. Denne utgaven er oversatt til bokmål og har Håkon Gullvågs tapte Olavsalter på omslaget.

  Les merPublisert 06. august 2019
 • – Jeg har blitt en bedre pappa for mine to døtre

  ​For fem år siden fikk Ruben Eiksund beinmargskreft. Sykdommen har ført ham nærmere sine to døtre. I musikkforedraget Shit Happens handler det om valg vi får her i livet. Og valg vi ikke får.

  Les merPublisert 03. august 2019
 • – Her er det rom for samtale

  – Noen kan ha noe vanskelig i livet sitt de ønsker å snakke om. Andre har kanskje ikke vekslet et ord med noen på hele dagen. Uansett, alle er velkommen til en samtale i Kirkehagen, sier diakoniarbeider Mari Kristine Brækken.

  Les merPublisert 28. juli 2019
 • Olavsmarked i parken 28. juli - 3. august

  Les merPublisert 26. juli 2019
 • ​Hagen med hvilepuls

  – Velkommen til Kirkehagen, noen spaserskritt fra Vestfrontplassen – en grønn oase midt i festivalvrimmelen, ønsker Inger Helen Nygård, avdelingsleder i Nidaros domprosti.

  Les merPublisert 24. juli 2019
 • Redningsaksjon i tårnet i Nidarosdomen

  Les merPublisert 24. juli 2019
 • ​Møter det hellige i det mellommenneskelige

  Hver dag i sju år har kapellan Beate Iren Lerdahl gått ut og inn av Nidarosdomen. Men møte med det hellige kan like gjerne oppstå nederst i den bratte bakken i Duedalen.

  Les merPublisert 12. juli 2019
 • – At den usynlige sammenhengen ikke finnes, er en umulig tanke for meg

  Hver dag i sju år har kapellan Beate Iren Lerdahl gått ut og inn av Nidarosdomen. Men møte med det hellige kan like gjerne oppstå nederst i den bratte bakken i Duedalen.

  Les merPublisert 12. juli 2019
 • ​Ingrid Alexandra og familien til sommergudstjeneste i øsende regn

  Lauvtrærne gnistrer ekstra grønt, oppmuntret av livgivende dråper, idet prinsesse Ingrid Alexandra kommer gående sammen med sin familie inn til gudstjeneste i Nidarosdomen.

  Les merPublisert 30. juni 2019
 • Steinhuggerlærling vant tre priser under helgens festival

  Rundt 100 steinhuggere fra hele verden var samlet til steinhuggerfestival i Borggården i helga, for å konkurrere om å lage den fineste skulpturen i kleberstein.

  Les merPublisert 24. juni 2019
 • ​Fra hjerte til hjerte – i Tyskland

  – Vår ubeskjedne ambisjon er at våre konserter alltid skal skape magiske øyeblikk gjennom høy kvalitet og direkte kommunikasjon - fra hjerte til hjerte. Det gjelder også nå, når vi for første gang i vår 27-årige historie, turnerer i Tyskland, sier dirigent for Nidarosdomens jentekor, Anita Brevik.

  Les merPublisert 21. juni 2019
 • Steinhuggere bidrar til utsmykkingen av Torvet

  Besøk steinhuggerfestivalen 22. og 23. juni og se mer enn 100 skulpturer bli til på en helg. Sju av skulpturene som blir hugget denne helga, skal bli en del av utsmykkingen på Torvet i Trondheim. Publikum oppfordres til å stemme på sin favoritt.

  Les merPublisert 11. juni 2019
 • Velkommen til menighetens årsmøte

  Nidaros domkirke og Vår Frue menighet har årsmøte 13. juni kl. 18.00 i Waisenhuset inngang C.

  Les merPublisert 06. juni 2019
 • Ledig stilling i Nidarosdomens jentekor

  Nyopprettet stilling som administrativ ressurs i Nidarosdomens jentekor ledig.

  Les merPublisert 22. mai 2019
 • Feirer fem år med nye Steinmeyerorgelet

  I de fem årene som har gått siden det 40 tonn tunge Steinmeyerorgelet med sine 10.000 piper ble restaurert, har hovedfokuset vært å gjøre orgelet kjent for folk flest.

  Les merPublisert 16. mai 2019
 • – Spør elevene om Petra kan spille Rosenborg-sangen på Steinmeyerorgelet, gjør hun det

  Siden 2014 har 10.000 12-åringer stiftet bekjentskap med de nærmere 10.000 pipene i Steinmeyerorgelet. – De kommer gjerne med forslag til musikk de ønsker å høre, alt fra film-musikk til Rosenborg-sangen, sier domkantor Petra Bjørkhaug.

  Les merPublisert 16. mai 2019
 • Disse 15 ønsker å sitte i Menighetsrådet

  Nominasjonslisten til Kirkevalget 2019 er klar. Se hvem som ønsker å sitte i Menighetsrådet for Nidaros domkirke og Vår Frue menighet.

  Les merPublisert 02. mai 2019
 • Anne Isabel har vært med i Menighetsrådet i 14 år. Mange har spurt henne hvorfor?

  – Ja, jeg har jo ikke slitt ned kirkebenkene, smiler Anne Isabel Udbye. Nå gir hun seg etter 14 år i Menighetsrådet for Nidaros Domkirke og Vår Frue menighet.

  Les merPublisert 26. april 2019
 • Klokkene vil ringe for Notre-Dame onsdag

  Europa sørger med Frankrike etter den katastrofale brannen i Notre-Dame mandag kveld. Onsdag vil kirkeklokker fra katedraler i hele Europa ringe i solidaritet.

  Les merPublisert 16. april 2019
 • Notre-Dame i flammer

  Mandag kveld kunne vi følge med på dramatiske TV-bilder fra Paris. den vakre middelalderkatedralen, Notre-Dame, sto i flammer.

  Les merPublisert 15. april 2019
 • Drømmer om mye folk og en flott prosesjon med palmer

  ​I 30 år har klokker Solveig Birkeland vært til stede ved påskefeiringen i Nidarosdomen. I år håper hun å oppleve en stor prosesjon med palmer i Nidarosdomen og at mange kaster sjenansen til side - og lar seg fotvaske i Vår Frue kirke.

  Les merPublisert 12. april 2019
 • Gudstjenester og konserter i den stille uke og påskehøytiden

  Nidarosdomen fylles med gudstjenester og konserter gjennom den stille uke og påskehøytiden. Alle er hjertelig velkommen!

  Les merPublisert 12. april 2019
 • Bypåske og Nidarosdomen, hyttekos og krim - ja takk, begge deler!

  For mange av oss er påsken krim og påskegodt på hytta. Men det kan fint kombineres med konserter og gudstjenester i Nidarosdomen. Det mener i alle fall domkantor Karen Haugom Olsen og sokneprest Andreas Grandy-Teig.

  Les merPublisert 12. april 2019
 • – Ja, vi synger saligprisningene

  – Ingen skjønte hva saligprisningene var første gang vi fikk høre om denne konserten, smiler Julie Ringvold (12) i Nidarosdomens jentekor. Nå har hun fått tekstene og musikken under huden, og gleder seg til å fremføre i Nidarosdomen 31. mars

  Les merPublisert 21. mars 2019
 • Økning i antall pilegrimer i 2018

  Fersk statistikk fra Nidaros Pilegrimsgård viser at antall langvandrere til Trondheim og Nidaros økte med 13 % i 2018.

  Les merPublisert 05. mars 2019
 • Følte seg som en billekunstner i en lydverden

  Vårens utgave av konsertserien «I begynnelsen var Orgelet» er i gang. Først ute var Nils Henrik Asheim med Geirr Tveitts «Hundrad hardingtonar». Asheim startet konserten med en improvisasjon hvor han utforsket særlig overtoneregistrene i orgelet. Se videoen her!

  Les merPublisert 01. mars 2019
 • Ledige stillinger i NDR

  NDR lyser ut nye stillinger med jevne mellomrom. Søknad med CV, vitnemål, attester og referanser leveres elektronisk via Webcruiter.

  Les merPublisert 07. februar 2019
 • Vil du vite mer om dåp i kirka?

  I kirka er det rom for for både undring og usikkerhet. Dåpen knytter oss sammen og gir tro, håp og kjærlighet. Alle kirker i Trondheim tilbyr dåp. Dåpen er for alle, uansett alder.

  Les merPublisert 01. februar 2019
 • Bli med inn i orgelets «hemmelighetsfulle grotter og fossefall»

  Lørdag kveld 2. februar sitter musiker og komponist Nils Henrik Asheim ved Steinmeyerorgelet i Nidarosdomen. Ute har vinteren bitt seg fast. Inne vil «naturen» vise både sin ville og milde side.

  Les merPublisert 31. januar 2019
 • - Mye juleglede deles her

  - Å se hvordan frivillige stiller opp for å glede andre i juledagene, er rørende, sier Siv Limstrand, gateprest og ansvarlig for Vår Frue - åpen kirke.

  Les merPublisert 23. desember 2018
 • Glade timer, skjelvende sekunder

  Noen uker før Anita Brevik mottok Kongens Fortjenstmedalje, satt hun ved et bål på Mjuklia i Rennebu med jentekoret. Det jentene sa den kvelden, rørte den høyt dekorerte dirigenten til tårer.

  Les merPublisert 10. desember 2018
 • - I min drøm er alt lyst og vakkert

  - I dag spør folk over hele verden: Hvordan kan vi gjøre våre drømmer til virkelighet, sa biskop em. Dr Munib Younan i Den evangelisk lutherske kirken i Jordan og Det hellige landet under sin preken i Nidarosdomen 18. november. Her kan du lese hele prekenen. (Foto: ELCJHL)

  Les merPublisert 26. november 2018
 • Å lese i stein

  I samarbeid med Norsk Døvemuseum har Nidaros Domkirkes Restaureringarbeider utviklet en omvisning som er tilrettelagt for hørselshemmede.

  Les merPublisert 20. november 2018
 • 14. november 1868 - starskuddet for gjenreisingen

  14. november 1868 satte Kong Carl XV av Norge og Sverige sitt segl på en kongelig resolusjon som godkjente at det ble brukt statsmidler til å starte restaureringsarbeider ved Nidarosdomen.

  Les merPublisert 14. november 2018
 • Kongens Fortjenstmedalje til dirigent Anita Brevik

  – Spør du meg, så er det på tide, slo ordfører Rita Ottervik fast da hun 28. oktober delte ut Kongens Fortjenstmedalje til dirigent for Nidarosdomens jentekor, Anita Brevik.

  Les merPublisert 29. oktober 2018
 • Nasjonalt Pilegrimssenter søker prosjektleder for 1 års engasjement

  Vi søker en dyktig prosjektleder til vårt team for å ivareta vår prosjektportefølje. Stillingen vil i hovedsak være knyttet til utvikling av Kystpilegrimsleia Egersund-Trondheim.

  Les merPublisert 25. oktober 2018
 • – Tonenes tale til hjertene

  Nidarosdomen guttekors høstkonsert 23. oktober er ifølge dirigent Bjørn Moe tonenes tale til hjertene. Vi har stilt ham «ni kjappe» foran konserten.

  Les merPublisert 22. oktober 2018
 • NDR søker etter Avdelingsdirektør Publikumsavdelingen

  Vi søker en engasjert, resultat- og utviklingsorientert leder til vår Publikumsavdeling. Avdelingen har ansvaret for NDRs publikumsrettede aktiviteter med til sammen ca. 20 årsverk. Publikumsavdelingen består av Formidlingsenheten, med omvisninger, salg og utleievirksomhet, samt Kommunikasjons- og markedsføringsenheten. Stillingen inngår i virksomhetens ledelse.

  Les merPublisert 16. oktober 2018
 • Damer i Domen: Kor, kraft og ikke minst klang

  Fredag 5. oktober fylles Domen med damer. Med 90 kvinnestemmer, lover jentene «girlpower».

  Les merPublisert 02. oktober 2018
 • 6-åringer på oppdagelsesferd i Nidarosdomen

  Ta gjerne med lommelykt når du skal utforske kriker og kroker i Nidarosdomen.

  Les merPublisert 20. september 2018
 • – Mange kjenner på det de oppfatter som «forbudte» følelser ved sorg

  – Som sørgende kan du oppleve skam over at du har en erfaring som ikke passer inn. Da blir det gjerne slik at du ikke snakker med noen, men heller lukker det inne, sier studentprest Birte Andersen Gresseth.

  Les merPublisert 17. september 2018
 • Vellykket markering av Carl Johan

  7. september var det 200 år siden Carl Johan ble kronet til norsk konge i Nidarosdomen. Kroningsjubileet ble markert med seminar, familiedag i Erkebispegården og spesialomvisninger blant annet i Regalierommet. Rommet som kalles Norges vakreste rom og som har vært stengt for publikum i 20 år.

  Les merPublisert 11. september 2018
 • Fikk stappfull kirke og topp stemning

  - Jeg er så misunnelig, skulle ønske det var jeg som fikk den musikken i fleisen for første gang. Det ville sanger Håvard Stensvold sagt til de som ikke har hørt Joseph Hydns «Skapinga» før. Sist søndag fikk han ønsket sitt oppfylt: Stappfull kirke og topp stemning!

  Les merPublisert 09. september 2018
 • Brukte et år før han sa ja til Haydn

  ​Et år gikk det fra forfatter Paal-Helge Haugen ble spurt om å gjenskape Joseph Haydns «Skapinga» på norsk til han svarte ja. Forespørselen var rett og slett overveldende.

  Les merPublisert 06. september 2018
 • Inviterer besteforeldre med på babysang

  Har du baby? Ta turen. Er du eldre? Kom da, vel. Nidaros domkirke og Vår Frue menighet inviterer babyer, foreldre og eldre til en sangstund på tvers av generasjoner - i Hornemannsgården. Neste sangstund er tirsdag 30.april kl. 11.00.

  Les merPublisert 02. september 2018
 • Menneskeverdet

  «Kristelige verdier finner vi i alle partier», skriver Beate Lerdahl i denne teksten.

  Les merPublisert 30. august 2018
 • – Menneskemøter betyr mye for meg

  – Vi kan dele vanskeligheter i livet, selv om vi befinner oss på ulike steder, i ulike miljøer, sier Andreas Grandy-Teig. 9. september 2018 ble han innsatt som ny sokneprest i Nidaros Domkirke og Vår Frue menighet.

  Les merPublisert 29. august 2018
 • Hvordan gjøre Nidarosdomen energismart?

  Kan Nidarosdomen - Norges nasjonalhelligdom - bli et utstillingsvindu når det kommer til utvikling av smart og grønn teknologi?

  Les merPublisert 27. august 2018
 • Nå blir det lys i Nidarosdomen

  Odd Reitan og Gustav Witzøe sikrer ny innvendig belysning i katedralen. Nå blir det lys i Nidarosdomen!

  Les merPublisert 03. august 2018
 • Danset for verdighet

  Hun hadde fått tekster fra mennesker utsatt for seksuelle overgrep. I «Messe for verdighet» under Olavsfestdagens «Kirke 2018» fremførte Schirin Zorriassateiny dem med dans - rammet inn i «bandasjerte» søyler og en julisol som fikk glassmaleriene til å gløde.

  Les merPublisert 30. juli 2018
 • En opplevelse for hele kroppen

  Ved hjelp av fengende toner og rytmisk musikk blir Familiemessen under Olavsfestdagene 1. august en opplevelse for hele kroppen.

  Les merPublisert 25. juli 2018
 • Olavsfestdagene 2018

  28. juli til 4. august arrangeres Olavsfestdagene med fest og folkeliv for barn og voksne. De fleste av festivalens arrangementer finner sted i Nidarosdomen eller i området rundt Erkebispegården.

  Les merPublisert 23. juli 2018
 • Vi puster oss gjennom Olsoknatta med yoga

  Snart er det bare å ta med seg yogamatta og komme. Til Nidarosdomen. Med Steinmeyerorgelet og Domkirkens oratoriekor som lydfølge, skal vi puste oss inn i natten med kroppene våre.

  Les merPublisert 04. juli 2018
 • Kystpilegrimsleia er åpnet

  Vi hilser Kystpilegrimsleia velkommen som ny St. Olavsled til Trondheim.

  Les merPublisert 25. juni 2018
 • Klar, ferdig, gå - sommerens orgelserie starter nå

  «Nyt, vær tålmodig og opplev konserten som en reise.» Det er Simon Johnsons ord til publikum foran sommerens internasjonale orgelserie. Han kommer fra St. Paul-katedralen i London, og er en av organistene som gjester Nidarosdomen. Les gjerne mer i vår brosjyre.

  Les merPublisert 22. juni 2018
 • Historien bak flaggene i søndre tverrskip

  I Nidarosdomens søndre tverrskip henger to flagg under det høye hvelvtaket. Begge er gitt i gave til Nidarosdomen til minne om frigjøringen fra tysk okkupasjon under andre verdenskrig.

  Les merPublisert 21. juni 2018
 • Trøndelag fylkeskommune gir 5 millioner til ny belysning i Nidarosdomen

  Trøndelag fylkeskommune vedtok i Fylkestinget 13. juni å bevilge 5 millioner kroner til ny belysning i Nidarosdomen.

  Les merPublisert 13. juni 2018
 • – Her inne kjenner du trikken skramle forbi

  – I Hospitalskirken har du «trikken på stortåa», smiler kantor Bjørn Vevang. Sammen med diakonarbeider Mari Brækken og sokneprest Torstein Amundsen ønsker han deg velkommen inn.

  Les merPublisert 13. juni 2018
 • Konfirmant 2019? Nå kan du melde deg på

  Påmeldingsskjemaet til konfirmasjon 2019 er nå lagt ut. Velkommen som konfirmant i Bakklandet, Lade, Lademoen, Nidaros domkirke og Vår Frue menigheter.

  Les merPublisert 11. juni 2018
 • Feirer bortvist biskop

  For 400 år siden kom Anders Arrebo som biskop til Nidaros. Få år senere ble han fradømt jobben. De mente han «danset unødige danser» og «var i enerom med kvinner».

  Les merPublisert 05. juni 2018
 • Da niåringen spurte om hva Gud trenger menneskene til, ba hun om betenkningstid

  Randi Flåøien Lundemo tar med seg mange gullkorn og gode minner når hun etter 32 år slutter som aspirantleder.

  Les merPublisert 01. juni 2018
 • Boblende hyllest av skaperverket

  - At barna kjenner seg godt mottatt og ønsket i kirkerommet, er viktig for oss, sier menighetspedagog Marte Steinholt. Tusenvis av vakre bobler fylte Vestfrontplassen søndag 3. juni da skaperverkets dag ble feiret.

  Les merPublisert 28. mai 2018
 • Open Innovation Competition: Energy Smart Nidaros Cathedral

  Help bring smart and climate-friendly energy solutions to the world’s northernmost medieval cathedral!

  Les merPublisert 12. mai 2018
 • Kappeprøving og konfirmasjon

  Det er et vakkert syn hvert år når konfirmantene får på seg konfirmantkappene. Det skjer to til tre uker før selve konfirmasjonen. «Kappeprøving», heter det, og skal sikre at hver og en får en kappe som er passe lang og passe kort med alle knappene i orden.

  Les merPublisert 09. mai 2018
 • Har dirigert med post-it lapper på hendene for at koret skulle se

  - Jeg har dirigert med «selvlysende» post-it lapper på hendene for at koret skulle se hvor jeg ville, smiler Karen Haugom Olsen, dirigent og kunstnerisk leder for Nidaros Domkor. Nå ser hun frem til mer lys i Nidarosdomen, ikke minst for publikums del.

  Les merPublisert 24. april 2018
 • - Religionsdebatter rommer alt som er viktig i livet

  – Religion er et av de mest spennende debatt-temaer i dagens Norge. Temaet rommer tro, tvil, filosofi, moral, ja, alt som er viktig her i livet, sier NRKs Fredrik Solvang som leder Debatten i Vår Frue kirke torsdag kveld.

  Les merPublisert 12. april 2018
 • ​​​

  – Religion er et av de mest spennende debatt-temaer i dagens Norge. Temaet rommer tro, tvil, filosofi, moral, ja, alt som er viktig her i livet, sier NRKs Fredrik Solvang som leder Debatten i Vår Frue kirke torsdag kveld.

  Les merPublisert 12. april 2018
 • - Kirkene står ikke tomme

  Kirkerådets leder, Kristin Gunleiksrud Raaum mener ryktet om folkekirkens død er betydelig overdrevet. - Ja, verden er i en voldsom endring, men vi skal være en kirke midt i denne endringen. Vi skal holde lyset tent, sa hun i sin åpningstale på Kirkemøtet 2018.

  Les merPublisert 11. april 2018
 • Nasjonal pilegrimskonferanse

  Nasjonal Pilegrimskonferanse 2018 arrangeres i år på Trondenes. Harstad Folkehøgskole 8. - 10 juni, det historiske senteret og kirka på Trondenes vil danne ramme om konferansen

  Les merPublisert 06. april 2018
 • Stor takk til Håkon Bleken

  Mange ivrige Trondhjemmere, og også noen langveis fra, møtte opp i Besøkssenteret ved Nidarosdomen i dag - for å sikre seg kunst av Håkon Bleken. Bleken donerte 100 eksemplarer av silketrykket "Sommeraften" til innsamlingaksjonen for ny belysning i Nidarosdomen.

  Les merPublisert 17. mars 2018
 • Historisk illustrasjon i gave

  Historiker, forfatter og tidligere journalist i Adresseavisen, Per Christiansen, overrakte fredag 9. mars en spesiell gave til Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider.

  Les merPublisert 09. mars 2018
 • Gåturen som redder liv – ta godt imot konfirmantene!

  Folk på flukt fra Boko Haram og Kongo er blant de som akkurat nå drar nytte av pengene fra fjorårets Fasteaksjon. I år kan nye mennesker få hjelp når Kirkens Nødhjelps Fasteaksjon arrangeres 18. mars kl. 18-21. Konfirmantene fra Nidaros domkirke og Vår Frue menighet deltar.

  Les merPublisert 08. mars 2018
 • Ny forskning på steinhuggermerker

  En arkeolog og en steinhugger fra Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider jobber sammen for å få mer kunnskap om steinhuggerne som bygde Nidarosdomen for 850 år siden.

  Les merPublisert 16. januar 2018
 • Aktiviteter for barn i vinterferien

  Vi inviterer barn og familier til å bli med og utforske Nidarosdomens hemmeligheter og mystikk i vinterferien.

  Les merPublisert 16. januar 2018
 • Jul og nyttår i Vår Frue kirke

  Vår Frue kirke har utvidet åpningstid gjennom hele julen og byr på rom for meditasjon, samtale, lystenning og musikalske opplevelser.

  Les merPublisert 21. desember 2017