Aktuelt

18. AUGUST 2021

Middelalderen møter moderne tid i Borggården

Sverre Wyller har laget den stedsspesifik skulpturen "Pilegrim" til Erkebispegården. De som tar turen gjennom Borggården i tiden fremover, vil oppleve et spennende møte mellom moderne kunst og middelaldersk arkitektur.

Les mer

25. JULI 2021

– Kanskje kan skjønnheten i hagen være med på at vi åpner opp for hverandre

– Jeg håper at Kirkehagen blir et godt sted å være gjennom Olavsfest, både for de ledede samtalene og de uformelle rundt kaffekoppen, sier kapellan Marie Farstad. Foruten samtaler i hagen, ser hun frem til Familiemesse og Messe for heling og trøst.

Les mer

22. JULI 2021

– Godt å kjenne at kroppen blir «mørna» og åpen for alle sanseinntrykk

Når pilegrimsprest Einar Vegge vandrer alene i skogen og fjellet, synger han gjerne på en salme. Men, mest av alt kjenner han på hvordan kroppen «mørnes» og åpner opp alle sanser.

Les mer

21. JULI 2021

– Jeg var uten ord i flere dager, men vågde å ta omkring folk

– Jeg følte meg hjelpeløs, sier Tor Singsaas. Han var biskop da terroren rammet 22. juli 2011. Han ble uten ord. Tok omkring folk. Kjente på stillhetens kraft.

Les mer

17. JULI 2021

Avvik i åpningstider og påmelding til gudstjenester

Siste del av juli har noen begivenheter som medfører avvik i åpningstidene.

Les mer

02. JULI 2021

Sommer i Borggården

Side om side med Nidarosdomen ligger Erkebispegården. Gjennom historien har Erkebispegården hatt et yrende folkeliv. 2. - 18. juli blåses det liv i Borggården - igjen.

Les mer

22. JUNI 2021

30 år siden signingen: – De hjerteligste hilsninger til konge og dronning

– Vi som domkirke minnes spesielt signingen i 1991 og den gode relasjonen mellom kongen og vår kirke, nasjonalt og som katedral i årene som har fulgt. Vi sender våre hjerteligste hilsninger til konge og dronning, sier sokneprest Andreas Grandy-Teig.

Les mer

16. JUNI 2021

– De takker for en brødskive med leverpostei. Livssituasjon deres er så annerledes enn min, hverdagen så mye tøffere

– De er takknemlige for småting i hverdagen, takker for en brødskive med leverpostei, småting jeg ikke tenker over, sier Astrid Helene Brandtzæg (18) i Nidarosdomens jentekor. Hun er glad for gjennom konserten Book of Prayer å gi stemme til de som sjelden høres.

Les mer

28. MAI 2021

– Lytt til stillheten, lytt til lydene

– Mitt håp er at publikum skal gå hjem fra denne konserten og lytte til lydene i byen, smile til en forbipasserende og kanskje til og med slå av en prat med en ukjent på veien hjem, denne kvelden, eller en annen dag, sier domkantor og dirigent Karen Haugom Olsen.

Les mer

25. MAI 2021

– Gleder meg til å bli kjent med nye ungdommer

– Jeg er veldig glad i samtalene som oppstår om livet, troen og alt som berører undring og refleksjon, sier «konfirmant-prest» Marie Farstad. Nå er det åpnet for påmelding til konfirmasjon 2022.

Les mer

20. MAI 2021

Håkon Blekens kulltegninger har funnet veien til Nidarosdomen

– Ja, jeg er svært glad for at Håkon Blekens bilder nå finner veien til Nidarosdomen. Rommet vil gjøre noe med bildene hans. Jeg er spent på hva, sier Tom Egil Hverven, litteraturkritiker og forfatter. Lørdag 22. mai åpnes del to av «Fragmenter av et livssyn».

Les mer

13. MAI 2021

Solidaritetsaksjonen «Sammen som kirke i hele verden» er i gang. Nidaros domkirke samler inn penger til barna i «søppelbyen»

På Kristi himmelfartsdag 13. mai går startskuddet for den digitale solidaritetsaksjonen «Sammen som kirke i hele verden». Nidaros domkirke og Vår Frue menighet oppfordrer til å bidra til inntekt for barna i «søppelbyen» i Kairo.

Les mer

23. APRIL 2021

En kunstopplevelse alene i Nidarosdomen

Å være eneste publikummer på konsert i Nidarosdomen? Ja, det kan folk oppleve 26. - 28.april. Flere har allerede «bestilt plass».

Les mer

08. APRIL 2021

Se filmen om det nye lyset i Nidarosdomen

Nå kan besøkende i Nidarosdomen oppleve steinskulpturer, glassmalerier, vakre hvelv og bueganger som hittil har vært skjult i mørket.

Les mer

05. APRIL 2021

«Jeg synes det er morsomt å gjøre dette. Jeg skal prøve å gjøre mitt beste.»

Han har aldri gått så mye i kirka, men er «sjeleglad» for at han lever i et land med kristne verdier. Nå gleder Håkon Bleken seg til å stille ut «Fragmenter av et livssyn» i Nidarosdomen og Erkebispegården.

Les mer

02. APRIL 2021

Ære til korset, vårt eneste håp

Les mer

27. MARS 2021

Earth Hour 2021: Vi slukker lyset for klima og natur

Hvert år siden 2007 har verden slukket lysene i det som omtales som verdens største dugnad for klimaet. Lørdag 27. mars skjer det igjen. Nidarosdomen er ett av flere tusen ikoniske bygg verden over, som slukker lysene i denne symbolske markeringen.

Les mer

25. MARS 2021

Åpen «påskedomkirke» og digitale gudstjenester

Selv om alt av påskens planlagte konserter, gudstjenester og samlinger i Nidarosdomen er avlyst, vil det være åpen «påskedomkirke». Du vil også kunne se streamede gudstjenester fra kirka palmesøndag, langfredag og påskedag.

Les mer