Aktuelt

23. FEBRUAR 2024

Klokkene i Nidarosdomen ringer for krigens ofre

Lørdag 24. februar vil kirkeklokkene fra katedraler over hele Europa ringe i ti minutter fra kl. 12 i solidaritet med ofre for krigen i Ukraina.

Les mer

21. FEBRUAR 2024

Et nasjonalt løft for kirkebygg

Onsdag 21. februar ble bevaringsstrategien for kulturhistorisk verdifulle kirkebygg lansert i Erkebispegården.

Les mer

15. FEBRUAR 2024

11 kunstnere videre i historisk konkurranse

11 kunstnere er valgt ut til å gå videre i den kunstneriske konkurransen om utsmykking av nye dører til Nidarosdomen.

Les mer

08. FEBRUAR 2024

Bli en del av det unike miljøet i Bygghytta ved Nidarosdomen

Har du lidenskap for tradisjonshåndverk og verneverdige bygninger? Nidaros Domkirkes Restaureringarbeider søker deg som ønsker å jobbe som håndverker på selveste Nidarosdomen!

Les mer

05. FEBRUAR 2024

Fra mørke til lys - vårens konserter i Nidarosdomen

Vi gleder oss over å ønske velkommen til hele 24 konserter i Nidarosdomen denne våren. I år har vi redusert billettprisene på orgelkonserter. Gratis for barn og studenter! Ta gjerne en titt i vår digitale vårbrosjyre. Den finner du her!

Les mer

02. FEBRUAR 2024

Kongeinngangen mottok hedrende omtale

I 2011 startet Bygghytta med det omfattende restaureringsarbeidet av Kongeinngangen. I februar mottok Kongeinngangen hedrende omtale under utdelingen av Trondheim kommunes byggeskikkpris.

Les mer

30. JANUAR 2024

Prisbelønt belysning

Nidarosdomen har tidligere vært kjent som «den mørke katedralen». Den nye belysningen gjør at besøkende nå kan oppleve nasjonalhelligdommens arkitektur og kunst på en helt ny måte.

Les mer

29. JANUAR 2024

Bygghytta søker smed

I Bygghytta ved Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider er det nå et ledig et 6 måneders engasjement som smed. Vi ser etter smeder som er spesielt interessert i tradisjonshåndverk og ivaretakelse av verneverdige bygninger. Søknadsfrist 11. februar!

Les mer

26. JANUAR 2024

– Det er ikke viktig hvem som er prest, men at vi har mennesker som følger kallet

I høymessen i Nidarosdomen søndag 28. januar vigsles Alex Ramstad Døsvik til prest. Hen er den første åpent ikke-binære presten som vigsles i Den norske kirke.

Les mer

24. JANUAR 2024

Troll 2 med scener fra Nidarosdomen

Onsdag ble det klart at oppfølgeren til Netflix-suksessen, Troll, skal spilles inn i Trondheim og at noen av scenene skal filmes i Nidarosdomen.

Les mer

21. JANUAR 2024

95 kunstnere vil utsmykke de nye dørene

Nidarosdomens kjente fasade, Vestfronten, skal få nye dører. I desember lyste Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider ut en åpen kunstnerisk konkurranse, for å finne rett kunstner til utforming av nye dører til nasjonalhelligdommen.

Les mer

09. JANUAR 2024

Nye Steinmeyerorgelet 10 år: Feires gjennom hele 2024!

Stumfilmkonserten «Faust», sanger av Erik Bye med orgelbrus og ønskekonsert der du kan sende inn ditt eget ønske, er noen av skattene i jubileumsåret. I tillegg bidrar blant andre Olavsfest aktivt inn med verdenskjente aktører!

Les mer

27. DESEMBER 2023

– Hils Gud fra meg, ropte gutten på akebrettet

En vinterdag da hun var på vei hjem ned bakken til gangbrua over til Øya, suste en liten gutt forbi henne på akebrett. – Hils Gud fra meg, ropte han på vei forbi henne ned bakken.

Les mer

22. DESEMBER 2023

Velkommen til våre kirker i julen

Se vår oversikt over gudstjenester og andre arrangementer jul og nyttår 2023. I år er det ingen påmelding til gudstjenestene julaften i Nidarosdomen slik det var i 2022.

Les mer

22. DESEMBER 2023

– Å lukke døra til krigens redsler julaften blir feil

Verden vi lever i akkurat nå er med som bakteppe for prekenen til Marie Farstad i Nidarosdomen julaften. – Samtidig er vår oppgave å forkynne hva det betyr at Jesus ble født for deg og meg, sier hun.

Les mer

23. NOVEMBER 2023

– I fuglenes lyder fant han rytmen i musikken sin

Allerede som 13-åring spilte Hans-Ola Ericsson enkelte orgelverker av Olivier Messiaen, men det var først under en interrail-tur som 15-åring han virkelig lot seg fascinere av den fugleelskende komponisten.

Les mer

16. NOVEMBER 2023

Nye dører til Nidarosdomen

Nidarosdomens kjente fasade, Vestfronten, skal få nye dører. Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider (NDR) lyser ut en åpen kunstnerisk konkurranse, for å finne rett kunstner til utforming av nye dører til nasjonalhelligdommen.

Les mer

03. NOVEMBER 2023

– Musikken har en åpen dør inn til følelseslivet

– Som med troen kan du ta den til deg med alle de sanser du har, sier Svein Rustad. Han snakker om Carl Rüttis «Requiem».

Les mer